La data stabilita de medic, veti incepe un tratament injectabil in una din urmatoarele variante, dupa cum va este recomandat:
1. Protocolul lung
1. O doza unica, injectabila dintr-un preperat analog GnRH de obicei in ziua a 21 a ciclului anterior procedurii FIV. Analiza sangelui sau/si ecografia dupa 14 zile arata daca se poate trece la etapa 2.
2. Administrarea zilnica, injectabil, a unui preparat de stimulare ovariana cca. 9-15 zile, in functie de raspunsul la tratament.
3. Urmarirea ecografica a raspunsului la tratament in aceasta perioada ; pot fi necesare 2-3 examinari ecografice, prima avand loc, de obicei, dupa 7-9 zile de tratament.
4.Declansarea ovulatiei in ziua stabilita de medic, cu un preparat hCG, injectat de obicei la ora 22.00.
2. Protocolul scurt
1. Administrarea zilnica, injectabil, a unui preparat analog GnRH, incepand cu prima zi a menstruatiei de dupa consultatie. Poate fi necesara o ecografie initiala, la debutul ciclului.
2. Adaugarea unui preparat de stimulare ovariana, administrat zilnic, injectabil, cca 7-14 zile, in functie de raspunsul la tratament.
3. Urmarirea ecografica a raspunsului la tratament in aceasta perioada ; pot fi necesare 2-3 examinari ecografice, prima avand loc, de obicei, dupa 7-9 zile de tratament.
4. Declansarea ovulatiei in ziua stabilita de medic, cu un preparat hCG, injectat de obicei la ora 22.00.
3. Protocolul scurt cu antagonisti Gn RH
Stimularea ovariana incepe in primele zile ale menstrei; dupa 5-7 zile se adauga un preparat care inhiba ovulatia prematura.
Hiperstimularea medie reprezinta o complicatie foarte rara, se poate manifesta prin:
* Crestere de volum a abdomenului
* Dureri abdominale
* Cresteri in dimensiune a ovarelor
* Greturi, Diaree
* Dificultati la respiratie
* Astenie marcata
Labrador retriever: aurii, ciocolatii si negri
Acum 5 săptămâni
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu