Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's


Acupunctura presupune insertia unor ace foarte fine in anumite puncte activ biologice de pe corp (centrii energetici ori meridiane), ea ajutand la reglarea functiilor corpului, prevenirea sau vindecarea afectiunilor acute sau cronice, sau la alinarea durerilor. Acupunctura ajuta si in cazul infertilitatii, atunci cand o persoana se confrunta cu probleme precum hiper sau hipotiroidism.

Terapia prin acupunctura si infertilitatea

Desi medicina clasica inca nu poate explica in mod stiintific cum functioneaza acupunctura, este bine de stiut ca ea este folosita de mai bine de 3000 de ani, si se bazeaza pe cultura chineza care spune ca aceasta terapie ajuta la o echilibrare a energiilor din corpul nostru, echilibru de care avem nevoie pentru a ne pastra sanatatea. Atunci cand un centru energetic este blocat, sau cand are loc un dezechilibru energetic, efectele apar in santatea noastra corporala.

Cei care nu isi explica cum functioneaza terapia prin acupunctura refuza sa creada ca aceasta metoda antica poate fi benefica.

Cercetatorii de la Institutul National de Sanatate din Statele Unite au emis cateva teorii referitoare la aceasta tehnica. Ei spun in felul urmator:

Schimbarile la nivelul sistemului nervos central din timpul sedintelor de acupunctura modifica presiunea sangelui si temperatura corpului.
Acupunctura stimuleaza sistemul nervos central facand ca neurotransmitatorii si neurohormonii sa fie eliberati, dezlantuind o serie de procese prin care corpul nostru se vindeca singur.
Acupunctura reduce durerea prin eliberarea endorfinelor.
Acupunctura, alaturi de alte tratamente naturiste, a fost folosita timp de secole pentru a vindeca anumite afectiuni cauzatoare de infertilitate. De exemplu, acupuntura si medicamentele din plante nu va vor ajuta in cazul in care trompele dvs sunt lipite (din cauza unor infectii la nivel pelvian, sau din cauza unei endometrioze). In orice caz, in aceasta situatie, o femeie poate recurge la aceasta metoda de tratament, acupunctura si medicamente din plante, pentru o mai buna functionare a ovarelor si pentru functia foliculara. S-a demonstrat ca acupunctura mareste fluxul sangelui la nivelul endometrului, ajutand astfel la crearea unui strat mai bogat si mai gros, ajutand la o fixare mai usoara a embrionului.

Un studiu realizat in Germania in anul 2002 a aratat ca dintr-un total de 80 de femei ce au recurs la metoda de fertilizare in vitro si au facut si acupunctura, 34 din ele au ramas insarcinate, ceea ce inseamna o rata de succes de 42,5%. Dintr-un alt numar de 80 de femei ce au recurs la fertilizare in vitro dar nu au facut acupunctura, doar 21 de femei(adica 26,3%) au ramas insarcinate. Acelasi studiu a fost realizat recent in Statele Unite, pe un esantion de 114 femei, iar din cele care au urmat fertilizarea in vitro si acupunctura, 51% au ramas insarcinate, in timp ce restul, care au facut fertilizare in vitro fara acupunctura, au avut ca rata de succes de 36%. Un procent de 8% din cele care au recurs si la acupunctura au avut avort spontan, iar celelalte au inregistrat un procent de 20%. Cele care au recurs la terapia prin acupunctura au avut sanse foarte mici de a suferi o sarcina extrauterina.

Cand ar trebui sa incepem tratamentul cu acupunctura?

Acupunctura este un tratament asemeni oricarei terapii, si, de regula, este recomandata pacientelor cu trei - patru luni inainte de inseminare, de fertilizarea in vitro ori a unui embriotransfer . Se pare ca aceasta perioada de tratament are un efect foarte bun.

Un studiu realizat la Universitatea din Gothenburg si la un centru de fertilizare dintr-un departament de Obstetrica si Ginecologie din Scandinavia, a constat in incurajarea femeilor de a urma terapia prin acupunctura inainte si dupa un embriotransfer. Studiile au aratat ca un tratament adecvat impotriva infertilitati consta in acupunctura, medicamente din plante si medicina clasica. Uneori, chiar si fara ajutorul medicinei clasice, adica numai prin combinatia de acupunctura si medicamente pe baza de plante fac posibila conceperea unui copil.

Cand este recomandabil sa intrerupem tratamentul cu acupunctura?

In mod obisnuit, avorturile spontane se produc in primele 3 luni ale sarcinii, asa ca, cel mai bine este sa continuati tratamentul inca 12 saptamani dupa ce ati ramas insarcinata ca sa nu riscati.

Aceste puncte de acupuncura vor fi altele dupa ce va avea loc o inseminare, o fertilizare in vitro sau a unui embriotransfer?

Medicul dvs acupuncturist nu va va introduce ace in zona abdominalo-pelviana dupa ce are loc una din procedurile mentionate mai sus. Exista 6 puncte de acupunctura ce trebuiesc evitate atunci cand pacienta este insarcinata ori cand o sarcina este de asteptat. Cele 6 puncte vizeaza zona vezicii urinare, a stomacului, a intestinului gros, a splinei, si abdomenului.

Care sunt riscurile folosirii acupuncturii?

Factorii de risc sunt minimi atunci cand folosim tratamentul cu acupunctura pentru videcarea infertilitatii. Exista totusi sanse de a pierde sarcina in cazul in care terapia nu este facuta corect. Tocmai de aceea, acelea dintre dvs care isi doresc sa isi faca un astfel de tratament ar trebui sa apeleze la un medic acupuncturist specializat pe tratarea infertilitatii.

Riscurile asociate acupuncturii sunt: punctia organelor, transmiterea unor boli infectioase, ruperea sau uitarea acelor si sangerari minore. Totusi, consultarea unui medic specialist recunoscut va va scuti de neplacerile mentionate mai sus.

Acupunctura nu este contraindicata nimanui, indiferent de patologie sau medicamentele folosite.

Ce fel de afectiuni cauzatoare de infertilitate trateaza acupunctura?

Acupunctura este folosita pentru a trata aproape orice tip de afectiune ce duce la infertilitate, precum trompe spasmice (dispar covulsiile la nivelul trompelor cu ajutorul acupuncturii, insa trompele blocate nu se vor debloca). De cele mai multe ori acupunctura este ajutata de medicamente pe baza de plante pentru a stimula dezvoltarea foliculara, pentru a nu se produce un avort spontan, pentru a trata infertilitatea fara cauza, hiperprolactinemie, pentru tratarea sindromului ovarelor polichistice, a anovulatiei, iar in cazul barbatilor, ea ajuta la imbunatatirea calitatii si cantitatii de sperma.


Preluare: E-fertilitate.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu