Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's

Bei cafea sau cola toata ziua? E posibil ca acest obicei sa-ti afecteze fertilitatea.

Te trezesti, cu greu, dimineata si simti mirosul de cafea abia facuta. Nu poti sa te abtii si-ti torni o ceasca. Dar pana sa iesi pe usa mai bei 2-3. Dupa masa de pranz nu poti sa te abtii de la o cola (sau doua). Sunt afirmatii care se potrivesc multora din noi. Dar ce se intampla daca vrei sa ramai insarcinata? E posibil ca fertilitatea sa-ti fie afectata de atat cofeina?

In opinia lui Ronald Gray, medic american, raspunsul este DA. Acum cativa ani, dr. Gray a facut un studui despre legatura dintre fertilitate si cofeina. "Am descoperit ca femeile care consuma cantitati mari de cofeina zilnic raman insarcinate mai greu decat cele care consuma cofeina mai putina sau deloc", a spus medicul.

Dar ce inseamna "o cantitate mare de cofeina"? Pentru dr. Gray inseamna tot ce depaseste 300mg pe zi, adica echivalentul a doua cesti de cafea, patru cesti de ceai (cald sau cu gheata), noua sucuri cu cofeina. Exista si alte studii care confirma ca o cantitate de cofeina mai mare de 300mg pe zi poate afecta fertilitatea. Dar exista si o cercetare care a aratat ca abia de la 500mg in sus iti este afectata fertilitatea. Oricum, pentru a avea mai multe sanse de a ramane insarcinata cat mai repede, e mai bine sa reduci cat de mult consumul de cofeina. Aminteste-ti sa pui la socoteala toate sursele de cofeina atunci cand calculezi cantitatea pe care o consumi.

Reducerea cantitatii de cofeina

Cum poti sa reduci cantitatea de cofeina fara sa-i simti lipsa? Cateva femei care au reusit sa faca acest lucru ne-au impartasit secretele lor.
Amy Story din Massachussetts, era mare amatoare de cofeina, dar afacut un pact cu ea insasi. "M-am hotarat sa beau incet o cola lightpe tot parcursul zilei. Beau o ceasca mica de cola, apoi de trei ori aceeasi cantitate de apa, inca o ceasca de cola, si tot asa"
Sally Haskel din Tenesse spune: "Am trecut la cafea decofeinizata, reducand incet incet numarul cestilor de cafea adevarata. La inceput a fost greu. A trebuit sa o iau incet, altfel as fi avut dureti ingrozitoare de cap"

Iata ce mai poti face pentru a nu suferi dupa cofeina.

ia un mic dejun bogat in proteine pentru a fi plina de energie toata ziua.
Fa-ti rezerve de cutii cu apa minerala carbogazoasa aromata. Cand simti nevoia sa bei un suc desfa o cutie, macar vei auzi zgomotul caracteristic si vei simti gustul intepator.
Inlocuieste cafeaua cu ciocolata calda. Contine si ea cofeina dar mult mai putina.
Pune mai mult lapte in cafea asa incat sa bei mai multa cafea dar mai putina cofeina.
Incepe prin a renunta sa bei cafea dupa-amiaza si seara. Cofeina ramane in organism cateva ore, iar daca o bei seara iti va provoca insomnii. A doua zi te vei trezi obosita si vei avea nevoie de si mai multa cafea. E un cerc vicios.
Nu te grabi. Daca reduci brusc consumul de cofeina poti avea dureri de cap, stari de nervozitate si oboseala.
Iti va fi mai usor daca te gandesti mereu la scopul final - o sarcina sanatoasa si un copil sanatos. Daca te desparti de cafea acum, in perioada de preconceptie o sa-ti vina mai usor in momentul cand ramai insarcinata. In timpul sarcinii nu trebuie sub nicio forma sa depasesti 150mg cofeina pe zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu