Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's


Efectele fumatului sint multiple, ele afectind chiar si viata
sexuala, dar si fertilitatea. Toxinele prezente A®n fumul de tigara modifica, intr-o anumita masura, raportul dintre hormonii sexuali feminini si masculini. Astfel, spermatozoizii barbatilor fumatori sint mult mai afectati si deformati fata de spermatozoizii barbatilor nefumatori.

Tutunul dauneaza sanatatii, in general, dar si sanatatii vietii sexuale. Efectele daunatoare asupra organismului in total, cit si asupra secretiei hormonilor sexuali pot sa distruga relatia unui cuplu. O cauza majora a impotentei este fumatul, stiut fiind faptul ca acesta compromite circulatia sanguina in arterele peniene si dauneaza mecanismelor responsabile pentru erectie.

Se pare ca toxinele prezente in fumul de tigara modifica, intr-o anumita masura, raportul dintre hormonii sexuali feminini si masculini. Spermatozoizii barbatilor fumatori sint mult mai afectati si deformati fata de spermatozoizii barbatilor nefumatori.

Efectele fumatului asupra femeilor

La femeile fumatoare se schimba raportul hormonilor sexuali, observindu-se o anumita virilizare cu depunerea grasimilor la nivel abdominal.

Totodata, la aceste femei, incidenta diabetului zaharat si a bolilor cardovasculare este mult mai mare. Scaderea nivelului hormonilor sexuali feminini poate avea si alte consecinte. Femeile tinere fumatoare se confrunta mult mai des cu probleme ale ciclului menstrual (cicluri dureroase, neregulate), de obicei si menopauza se instaleaza cu circa 2 ani mai devreme decit la femeile nefumatoare.

"Cele mai multe femei
sint constiente de faptul ca fumatul cauzeaza cancer
pulmonar, in schimb doar putine dintre ele stiu ca fumatul creste riscul aparitiei cancerului de col uterin. Studii realizate in acest sens arata
ca incidenta cancerului de col uterin (aparut in urma infectiilor virale) este de 3 ori mai mare la fumatoare", spune conf. dr. Mircea Onofriescu, medic in cadrul Maternitatii "Cuza Voda" Iasi.

Vestea buna ar fi ca abandonarea fumatului are efecte pozitive. Atit la femei, cit si la barbati fumatul accelereaza procesul de imbatrinire, conform unor studii recente. Ridurile in jurul ochilor si gurii apar mai devreme si sint mai pronuntate.

Fumatorii se confrunta cu probleme mai multe si cind vine vorba de planificare familiala. Femeile care fumeaza ramin mai greu insarcinate, riscul sterilitatii fiind de doua ori mai mare la fumatoare. De asemenea, programele de fertilizare in vitro au sanse mult mai mici sa se termine cu succes la cuplurile fumatoare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu