Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's



Transferul embrionilor in uter este o procedura relativ simpla, nedureroasa, ce are loc, de obicei, dupa 48-72 de ore de la recoltarea ovocitelor, ambulator sau cu o internare de cateva ore.

Dupa 48-72 de ore de la recoltarea ovocitelor se face transferul de embrioni. Tehnica este nedureroasa si consta in introducerea unui cateter fin ce contine embrionii in mediu de cultura prin colul uterin. Evacuarea completa a cateterului este imediat verificata de embriolog.

Se poate elimina putin lichid sangvinolent sau aer dupa embriotransfer. Acest lucru nu trebuie sa ingrijoreze; nu semnifica automat eliminarea embrionilor.

Decizia referitoare la numarul embrionilor transferati apartine cuplului. Un numar mare de embrioni creste sansa de implantare, dar si riscul unei sarcini multiple (gemeni, tripleti, etc). De obicei, se transfera 2-4 embrioni, iar surplusul, la cerere, poate fi criconservat pentru mai multi ani. Un transfer ulterior de embrioni conservati nu mai necesita toate etapele anterioare, ci numai o pregatire simpla a uterului pentru implantare. Prezenta partenerului, desi recomandabila, nu este obligatorie la embriotransfer.

Embriotransferul cu embrioni care au fost congelati se face in cadrul unui ciclu natural (monitorizand ovulatia) sau artificial (cu preparate estro-progestative). Desi se congeleaza numai embrionii de buna calitate, rata de supravietuire a lor la congelare este de aproximativ 50%.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu