Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's


Ce este spermograma?

Primul test care se efectueaza in evaluarea barbatului infertil este o spermograma.

Acest examen are drept scop studiul numarului, mobilitatii spermatozoizilor si procentajul de spermatozoizi anormali. Inainte de a realiza spermograma, barbatul nu trebuie sa intretina raporturi sexuale timp de 3-5 zile. Spermograma analizeaza volumul, numarul, mobilitatea si aspectul spermatozoizilor.

Spermograma se realizeaza intr-un laborator de analize medicale. Barbatul isi recolteaza singur sperma, prin masturbare. Daca nu este recoltata la cabinet, pana la aducerea probei la laborator nu trebuie sa treaca mai mult de o ora, iar pe durata transportului, trebuie sa fie pastrata la o temperatura de 37 de grade.

Densitatea spermatozoizilor trebuie sa se situeze intre 50 si 200 de milioane/ml. O spermograma anormala este data de anumite modificari ale spermatozoizilor:

numar mic (oligospermia);
absenta lor completa (azoospermia);
miscarea mai lenta (astenospermia);
structura anormala (teratospermia).

Potrivit specialistului, pentru a gasi cauza, trebuie efectuate investigatii suplimentare: ecografie scrotala, ecografie prostatica transrectala, dozari hormonale, cultura spermei, dozarea anticorpilor antispermatici, dozarea fructozei spermatice, vasodeferentigrafia, teste genetice.

Oligospermia

Reprezinta insuficienta numarului de spermatozoizi in sperma (< 20 milioane spermatozoizi/milimetru), si care poate fi la originea unei sterilitati. Poate fi cauzata de varicocelul testicular, atrofia testiculara consecutiva oreionului, o localizare anormala a unui testicul, un deficit hormonal, o infectie cronica a prostatei si veziculelor seminale, o boala generala ca o gripa, chimioterapia sau radioterapia.

Tratamente:

-vit.C
- vit.A
- vit.E (maxim 10 zile/luna)
- branca ursului (tinctura, tablete,ceai)
- multi maca de la Forever Living - 2/zi
- Pro 6 de la Forever Living 2/zi
- L-Carnitin Complex 1/zi
- panax ginseng
- ginsavit
- apilarnil (sau polen 1 lingurita/zi)
- tablete telina
- tribulus terrestris
- ceai napraznic
- masculin (se gaseste in farmacii, tot pe baza de plante)
- livercyn
- Se+Zn 1/zi
- cartilaj de rechin
- coenzima Q 10 in ulei de catina

Azoospermia

Azoospermia reprezintă absenţa spermatozoizilor din spermă. Pacienţii cu azoospermie pot să producă spermatozoizi în testicule, dar aceştia să nu se elimine din cauza unei obstrucţii a căii de eliminare a spermei (azoospermie obstructivă) sau poate să existe o insuficienţă/absenţă a producţiei de spermatozoizi în testicule (azoospermie neobstructivă). În condiţiile unei infecţii, congenital sau chiar fără a se găsii o cauză, poate să apară o obstrucţie în epididim care se poate rezolva chirurgical utilizând un microscop operator – vasoepididimostomia. Procedura „gold standard” este vasoepididimostomia prin invaginare (intususuception vasoepidydimostomy), care duce la reapariţia spermatozoizilor în spermă în peste 90% din cazuri. Azoospermia neobstructivă apare prin scăderea funcţiei testiculare. În cazul azoospermiei neobstructive testiculele sunt mici şi apar modificări ale hormonilor în sânge. Tratamentul constă în recoltarea spermatozoizilor (aceasta fiind posibil la un număr foarte redus de pacienţi cu această patologie), urmată de fertilizarea in vitro.


Tratamente:

- Tribestan
- tinctura de branca ursului
- Zn
- vitamina E
- apilarnil
- multimaca
- extract de stejar
- Vitamina C
- Vitamina B12
- nuci, floricele de porumb, roscove, ciocolata, orez brun, faina de ovaz, stafide, seminte de susan si floarea soarelui, paine integrala din grau.

Astenospermie

Termenul de astenospermie descrie motilitatea deficitara a spermatozoizilor. In mod normal, acestia se misca liniar (in aceeasi directie) si au o viteza constanta. In cazul in care miscarea este dezordonata, nu urmeaza o linie dreapta sau are viteze mici, spermatozoizii nu vor fi capabili sa treaca de stratul de mucus cervical si sa penetreze zona pellucida a ovulului. In cazul in care minim 60% din spermatozoizi au motilitate normala, se considera ca mostra de sperma este de calitatea medie. Insa daca doar 40% (sau mai putin) din spermatozoizi sunt mobili, atunci se poate considera diagnosticul de astenospermie. Spermatozoizii care se misca in zig-zag au, de obicei si alte defecte, in principal de ordin genetic, si astfel capacitatea lor de a fertiliza ovulul este minima. Cercetatorii au identificat in 2001 o proteina localizata in coada spermatozoizilor numita CatSper ce se pare ca are rol central in miscarea si capacitatea spermatozoidului de a penetra ovulul.


Tratamente:

- branca ursului capsule ,cate 3-4 pe zi
- comprimate de vitamina E forte nu mai mult de 10 zile pe luna pentru ca poate avea efect invers)
- Zn
- vit.C
- coenzima Q10
- panaxginseng
- napraznic
- acid folic
- "Potent Pover" (un preparat naturist ce contine planta Tribulus Terestris)

Teratospermia

Este termenul ce se refera la spermatozoizii cu morfologie anormala. Morfologia (aspectul) se apreciaza prin mai multe tehnici si variaza intre normal - ovalara, amorfa, duplicata, imatura. Un spermatozoid normal trebuie sa aiba o forma ovala, cu delimitari si contururi line si regulate, vezicula acrozomiala ce acopera 70% din varf, fara anomalii ale piesei intermediare sau cozii, si fara vezicule citoplasmatice care sa depaseasca din diametrul capului.
Morfologia poate fi chiar mai importanta decat numarul total sau decat motilitatea in aprecierea fertilitatii. Spermatozoizii cu aspect si structura anormala sunt incapabili sa penetreze si sa fertilizeze ovulul. Se considera ca pentru a fi catalogata normala din punct de vedere morfologic, proba trebuie sa aiba minim 60% din spermatozoizi de morfologie normala.
Anomalii de forma includ o gama larga de variatii:
- cap foarte mare (exista un studiu care a constata ca daca peste 14% din spermatozoizi au capete mari si rotunde, sansele de fertilizare scad la 20%)
- vezicula acrozomala care sa reprezinte sub 40% din circumferinta capului
- varf turtit sau incovoiat
- cap bifid
- coada cudata

Tratamente:

- Napraznic 6capsule/zi
- ulei de peste (de ex Ulei de somon cu Omega 3)
- Branca ursului
- Seleniu
- Catinofort
- Vitamina E
- multimaca

2 comentarii:

Unknown spunea...

si cu potenta ce facem ? cum o rezolvam ?

Tariff spunea...

Bună ziua, deoarece vrei să citești acest lucru, știi că problemele tale sunt rezolvate pe jumătate dacă poți lua măsuri în privința lor, deoarece este o femeie spirituală puternică, numită Dr. Dawn acuna, pe care am întâlnit-o citind un articol online, ea m-a ajutat cu un vraja care l-a readus pe sotul meu dupa ce sotul meu m-a parasit de peste 8 luni, ea a facut o vraja care m-a ajutat sa ramana insarcinata pentru sotul meu si acum avem 2 copii frumosi, acum viata mea de cuplu merge perfect bine, ce sa mai cer .... ai o problemă pe care vrei să o rezolvi?

*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să te împaci cu soțul tău.
*Dacă trebuie să vindeci orice fel de boală.
*Dacă doriți să opriți avortul spontan.
Și mulți alții, zori acuna te va uimi cu marile ei Puteri. contactați-o pe whatsapp: {+2348032246310}
E-mail: { dawnacuna314@gmail.com }

Trimiteți un comentariu