Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's

1. Documenteaza-te

Citeste si afla cat mai multe lucruri despre anatomia organelor genitale, despre ovulatie, ciclul menstrual si hormoni. Daca vei sti mai multe despre toate acestea si care sunt zilele tale fertile, te vei simti mai stapana pe situatie.

2. Fii rabdatoare

Fii rabdatoare, deoarece pentru a avea un copil este nevoie si de putin efort, chiar daca sunteti un cuplu sanatos.Incearca in continuare si asteapta calma ca testul de sarcina sa se pozitiveze. Daca ai mai putin de 35 de ani si incerci sa ai un copil de 2 ani, abia atunci trebuie sa consulti un medic specialist in probleme de fertilitate.

3. Nu transforma totul intr-o obsesie

Incearca sa nu devii obsedata de idee. Astfel timpul va trece mai greu, iar relatia de cuplu s-ar putea inrautati, sexul transformandu-se intr-o obligatie plictisitoare si nu va mai fi o placere. Cateodata poate ar fi mai bine sa luati o pauza amandoi de la intregul proces al incercarii de a avea un copil, sau poate fi interesant sa diversificati putin atmosfera folosindu-va imaginatia, in timp ce faceti dragoste.

4. Rasfata-te

Sa incerci sa ramai insarcinata poate fi o adevarata provocare- ai parte de sperante desarte, dezamagiri si emotiile asteptarii. Fii indulgenta cu tine si rasfata-te, altfel o poti lua “razna”. O sedinta la coafor, manichiura si pedichiura, masaj sau tratament cosmetic, o masa copioasa plina numai cu bunatati. Aceste mici placeri te vor face sa te simti mai bine si sa iti recapeti fortele pentru o noua luna plina de sentimente contradictorii.

5. Gandeste pozitiv

Nu deveni obsedata de faptul ca trebuie sa ai copii si fricoasa ca nu ramai insarcinata. Fii optimista si rabdatoare. Buna dispozitie face minuni, iar gandurile negre vor zbura “cat ai zice peste”. Psihicul tau se va imbunatati , vei fi mai vesela si plina de viata, iar partenerul se va bucura de compania ta placuta.

(Extract dintr-un articol de Simona Prodanoiu)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu