Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's

Dragostea si alimentatia merg mana in mana. Este posibil ca ceea ce mananci sa-ti afecteze sansele de a concepe? Da, atat in sens pozitiv, cat si in sens negativ. Curele de slabire prea stricte, care au ca rezultat pierderea severa in greutatate pot afecta ovulatia sau pot determina o scadere a productiei de sperma.

Pe de alta parte, obezitatea poate afecta in mod negativ fertilitatea. Dovezile stiintifice sustin ca numai un singur aliment poate stimula fertilitatatea, datorita continutului crescut de zinc: stridiile. O cantitate corespunzatoare de zinc este esentiala pentru producerea unui volum optim de sperma si a unui nivel normal de testosteron.

La femei, chiar si cantitati mici de alcool pot afecta fertilitatea, consumul de alcool reducand fertilitatea cu pana la 50%.

De asemenea, consumul a mai mult de o ceasca de cafea ar putea avea un efect negativ redus asupra fertilitatii femeilor, dar ar putea creste mobilitatea spermatozoizilor daca este consumata inainte de actul sexual.

S-a tot vorbit despre produsele pe baza de soia si cum ar putea aceste alimente sa influenteze fertilitatea. Soia este o sursa buna de proteine pe perioada sarcinii. Produsele pe baza de soia contin estrogeni vegetali, cunoscuti sub denumirea de fitoestrogeni.

Acestia ar putea avea acelasi efect ca estrogenul uman, insa acesta ar fi mult redus ca intensitate comparativ cu efectul estrogenului uman. Cercetarile sugereaza ca acesti fitoestrogeni pot ameliora simptomele menopauzei si de asemenea inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

Insa, putine studii sugereaza ca soia ar avea ca efect scaderea fertilitatii. Aceste studii iau in considerarea un consum foarte ridicat de soia comparativ cu consumul mediu al majoritatii indivizilor.

Deci, un consum moderat de soia nu va afecta sansele de a ramane insarcinata sau de a mentine sarcina.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu