Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's


Ministerul Sanatatii va derula un Program national de sustinere a cuplurilor care recurg la fertilizare in vitro, program care va fi functional incepand cu anul 2010 si are drept scop sustinerea, de la bugetul de stat, a costurilor necesare procedurilor de fertilizare in vitro pentru 250 de tinere cupluri infertile.

„In ultimul timp tot mai multe cupluri descopera de tinere ca nu pot face copii, natalitatea este in continua crestere, dar procedurile de reproducere umana asistata s-au dezvoltat foarte mult. Din pacate este in crestere si patologia masculina, stresul la ora actuala depaseste fumatul si alcoolul”, ne-a spun dr. Marius Craina, medic specialist in obstetrica-ginecologie, la Maternitatea Bega din Timisoara.

Medicii spun ca este timpul ca infertilitatea sa fie recunoscuta de catre autoritati ca o problema medicala ce produce suferinta si care necesita compensare. in programul ministerului vor fi incluse, in principal, cupluri cu varsta cuprinsa intre 25 si 40 de ani, urmand ca, ulterior, membrii Comisiei de Obstetrica Ginecologie a MS sa stabileasca si alte criterii.

Conform initiativei, Ministerul Sanatatii va sustine financiar prima procedura de fertilizare in vitro. in cazul in care este nevoie ca aceasta sa fie repetata, urmatoarele costuri financiare vor fi suportate de cupluri. Bugetul noului program este estimat la aproximativ 500 000 de euro anual.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu