Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's

Cu siguranta ai auzit despre riscurile la care te expui atat tu, cat si bebelusul tau, cand este vorba despre o sarcina ”tarzie” sau chiar te-ai intrebat daca mai ai destula energie la 40 de ani pentru a face fata sarcinii. Pe de alta parte, la 20 de ani nu stii daca esti indeajuns de matura si daca esti pregatita de a concepe si de a avea grija de un copil.

Dar cat conteaza varsta pentru sanatatea ta si a bebelusului?

Majoritatea femeilor dau nastere unui copil intre 20 si 30 de ani. Daca ai o varsta mai mica sau mai mare decat acest interval, atunci ai un risc usor mai mare de a intampina complicatii pe parcursul sarcinii.

Care este varsta optima pentru a avea un copil? Daca ai mai putin de 20 de ani, copilul tau se poate naste prematur si poate avea o greutate mica la nastere, iar daca ai o varsta de peste 35-40 de ani, creste riscul de a naste un bebelus cu sindrom Down (trisomia 21, adica copilul tau va avea un cromozom in plus).

Daca ai mai mult de 40 de ani si esti insarcinata, discuta cu medicul tau cu privire la efectuarea unor teste pentru a detecta daca fatul va avea sau nu sindrom Down. Testul folosit pentru depistarea acestui sindrom este reprezentat de biopsia vilozitatilor coriale.

Medicii spun ca varsta optima din punct de vedere fizic si medical de a avea un copil este intre 20 si 30 de ani, deoarece cu cat esti mai tanara, cu atat ovulele tale sunt mai sanatoase, vei concepe mai usor un copil, sarcina va fi mai armonioasa si fara complicatii, bebelusul va fi mai sanatos, iar recuperarea organismului mamei dupa nastere se va face mult mai rapid.

Intr-adevar daca esti mai tanara faci fata mai usor cerintelor psihice ale sarcinii, dar nu te simti indeajuns de pregatita din punct de vedere financiar si psihologic sa devii mama la aceasta varsta.

Multe femei asteapta pana la 30 de ani pentru a concepe un copil, deoarece fiecare vrea sa-si puna viata la punct, sa-si termine studiile, sa reuseasca pe plan profesional si sa-si construiasca o situatie materiala acceptabila.

La varsta de 40 de ani deja sarcina poate fi obositoare, dar cu mai putine neplaceri decat daca ai fi avut o sarcina la 20 de ani, deoarece placenta este mai mica si produce o cantitate mai mica de hormoni. De asemenea, riscul ca fatul sa devolte malformatii este mai mare si este probabil sa apara complicatii la nastere. Dar pe plan psihologic, financiar si social esti mult mai pregatita acum sa ai un copil pentru ca esti matura si responsabila.

Tu esti singura care trebuie sa ia decizia cu privire la momentul optim in care sa aduci pe lume un suflet, luand in calcul avantajele si dezavantajele pe care le are sarcina la diferite decade ale vietii- astfel vei face alegerea potrivita, deoarece numai tu stii cum iti este cel mai bine.

Sursa: www.kidz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu