Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's


nfertilitatea este o problema cu care se confrunta aproximativ 15% din cuplurile din Romania si este definita ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil dupa 12 luni de raporturi sexuale regulate si neprotejate.

Se vorbeste foarte mult despre infertilitatea deja dobandita si despre metodele si tratamentele ce pot fi abordate pentru combaterea infertilitatii sau pentru conceperea unui copil in cazul in care un cuplu se confrunta cu astfel de probleme.

Dar de ce sa nu iei in calcul mai intai motivele care conduc la aparitia infertilitatii si poate exista o sansa de prevenire a acestora.

Exista foarte multe cauze de infertilitate atat la femei cat si la barbati. Unele sunt de natura strict medicala, altele sunt mai mult rezultatul agresiunii pe care anumiti factori externi o provoaca asupra corpului uman. Exista apoi cauze diferite ce determina infertilitatea la barbati si la femei, avand in vedere in mod evident in primul rand structura anatomica a fiecarui sex in parte. Dar exista si numeroase cauze comune.

Stresul, alimentatia irationala, poluarea, obezitatea, alcoolul, fumatul, diferite boli sau medicamente sunt cunoscute sau cel putin banuite ca fiind principalele cauze ce determina infertilitatea.

Problemele Evei

Din ce in ce mai mult se atrage atentia de catre ginecologi in privinta lenjeriei tanga. Desi foarte sexy, potrivita hainelor din materiale subtiri se pare ca fata de restul modelelor pentru chiloti, modelul tanga este periculos pentru sanatatea femeii. Aceste riscuri sunt atrase chiar de modelul care permite un contact foarte bun al materialului cu zona anala si cea vaginala, astfel incat in timpul mersului o serie din bacteriile din zona anala sunt antrenate catre vulva vaginala.

Aceste bacterii provin din intestinul gros si, daca acolo prezinta un rol pozitiv in privinta digestiei si formarii materiilor fecale, ajunse la nivel genital reprezinta un real pericol. Aici ele pot determina o gama de patologii de la usoare la severe, cum ar fi vulvo-vaginita, o infectie a vulvei si mucoasei vaginale care poate atarge dupa sine dureri locale, mancarimi, modificari ale caracteristicilor secretiilor vaginale (miros, culoare, abundenta, densitate), modificari ale epiteliului si transmiterea infectiei mai departe spre colul uterin.

Pot sa mai apara infectii pelvine care se pot transmite la nivelul uterului sau organelor genitale interne, determinand uterite, anexite, ovarite. Candidoza poate fi si ea determinata de modificarile de pH induse de iritatia vulvei. De asemenea, chiar si la nivel anal, lenjeria tanga predispune la unele afectiuni, precum iritatii locale, infectii locale, furunculi, fisuri anale, hemoroizi. Uneori, o vulvo-vaginita se poate extinde si la nivelul uretrei, determinand aparitia uretritelor sau a infectiilor urinare.

Cele care duc la infertilitate sunt infectiile din sfera genitala, caci prin afectarea uterului, a trompelor uterine sau a ovarelor aparitia sarcinii poate fi ingreunata sau chiar imposibila. Daca infectiile din sfera genitala, provocate de factori externi reprezinta o cauza a infertilitatii, iata ca si obezitatea poate avea riscurile sale. Pe langa toate celelalte probleme de sanatate cauzate de obezitate, cum sunt bolile de inima, de exemplu, in special in cazul unei femei, este afectat si sistemul reproducator.

Studiile au demonstrat ca in proportie de 12% din infertilitatea primara este datorat problemelor de greutate. Infertilitatea in cazul femeilor obeze sau supraponderale a fost legata de disfunctiile ovulatorii. Posibilitatea de a avea un ciclu mentrustual neregulat creste odata cu numarul kilogramelor. Mai mult, femeilor obeze le va fi mai greu sa conceapa chiar si in cazul inseminarii artificiale.

Excesul de grasime din corpul unei femei face ca acesta sa produca o cantitate mai mare de estrogen si sa functioneze ca si atunci cand exista deja o sarcina, limitand astfel sansele de a ramane insarcinata. Dar nici sa fii prea slaba nu e indicat, deoarece atunci scade cantitatea de estrogen si din nou sansele de a ramane insarcinata se diminueaza foarte mult.

Problemele lui Adam

In cazul barbatilor, studiile evidentiaza faptul ca cele mai frecvente cauze de infertilitate sunt vasectomia, varicocelul (situatie patologica ce consta in dilatarea venelor spermatice, cauzand o suferinta importanta parenchimului testicular, azoospermie, adica absenta spermatozoizilor. In privinta varstei, exista inca controverse in privinta modului in care se considera ca varsta influenteaza calitatea spermei, desi din ce in ce mai multe studii coreleaza varsta cu modificarea parametrilor spermogramei.

Se pare totusi ca varsta nu influenteaza atat de mult fertilitatea ca in cazul femeilor, insa s-a observat ca cel mai frecvent, odata cu imbatranirea se modifica in special motilitatea, scade numarul si apar mai multe anomalii genetice. In aceasta situatie exista un risc mai crescut ca barbatul in varsta sa conceapa copii cu malformatii genetice. Cand vine vorba de stilul de viata, in general, orice cauza de stres fizic sau emotional poate altera temporar parametrii spermogramei.

Cateva din situatiile frecvent asociate cu reducerea numarului spermatozoizilor sau volumului ejaculatului includ stres psiho-afectiv, utilizarea diverselor metode de protectie (prezervative) sau lubrefiante, sau supraincalzirea testiculelor.
Citeste mai mult in Revista Superbebe.
Cuvinte cheie: infertilitatea , cuplurile din Romania , incapacitatea unui cuplu a comncepe

Pentru a putea comenta acest articol va rugam sa va logati ca membru superbebe.ro sau daca nu aveti cont va puteti inregistra.

Sursa: www.superbebe.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu