Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's


Daca iti doresti sa ramai insarcinata si vrei sa afli simplu cand te afli in perioada fertila, un test de ovulatie este cea mai sigura si simpla metoda. Indica perioada de maxima fertilitate cu precizie de 99.9%. Este de mare ajutor femeilor cu cicluri menstruale neregulate. Nu sunt de neglijat nici simptomele de ovulatie.

•Pentru ca ovulatia sa se produca este necesara cresterea secretiei de hormon feminin LH (luteinizant). Rolul lui este de a rupe foliculul in care se afla ovulul. Acest hormon este eliminat permanent in urina, dar in cantitati mici. Un test de ovulatie determina aparitia celui mai mare nivel de LH in urina si anticipeaza momentul ovulatiei.

•Un test de ovulatie se efectueaza la fel ca testul de sarcina. Urina se colecteaza intr-un vas mic si curat dupa care fie se picura urina pe banda de test cu ajutorul unei pipete, fie banda se introduce in urina.

•In functie de tipul de test, citirea rezultatelor se face dupa 3-10 minute. Mai exista si variante in care banda de test se tine 5 secunde in urina, dupa care se scot si se asteapta rezultatul in 2-3 minute. Pentru a utiliza corect un test de ovulatie, cititi cu atentie prospectul.

•Majoritatea testelor de ovulatie arata rezultatele sub forma de liniute rosii sau albastre. Daca dupa perioada de asteptare mentionata pe prospect pe banda de test apar 2 liniute, inseamna ca ovulatia va avea loc in urmatoarele 24-48 de ore.

•Totusi, testul de ovulatie are limitele lui. El arata ca hormonul LH a crescut suficient pentru a se produce ovulatia. Dar nu arata cu siguranta ca veti ovula. Exista sansa ca folicului sa nu se rupa si ovulul sa nu fie eliberat.

•Pretul unui test variaza de la 5 la 25 RON.

•Daca testul este pozitiv este momentul sa aveti contacte sexuale neprotejate.

•Atentie! Testul de ovulatie din urina este de unica folosinta. De asemenea, rezultatele nu sunt valabile daca esti insarcinata (ovulatia nu se mai produce) sau iei anticonceptionale (care blocheaza ovulatia) sau daca faci un tratament cu estrogen si/sau progesteron.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu