Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's

Pregatirea pentru sarcina poate avea urmatoarele beneficii: conceperea unui copil mult mai usor, o sarcina sanatoasa si o recuperare mult mai rapida dupa nastere.
Iata 12 sfaturi de urmat inainte de a concepe un copil:
1. Programeaza-ti o vizita la medicul ginecolog pentru a-ti face analizele prenatale. Si viitorii tatici ar trebui sa-si faca analizele generale (de preferat cu 90-100 de zile inainte de conceptie).
2. Mergi la dentist!
3. Incearca sa ajungi la greutatea ideala comparativ cu inaltimea pe care o ai. Nu trebuie sa ignori acest aspect, deoarece este foarte important pentru sanatatea bebelusului.
4. Mananca echilibrat, variat si numai alimente sanatoase. De asemenea, nu uita sa consumi zilnic aproximativ 2 litri de apa.

Nu uita de vitaminele prenatale!

5. Zilnic trebuie sa mananci produse care contin vitamina B si acid folic, esentiale pentru prevenirea aparitiei malformatiilor la fat. Vitaminele necesare le poti lua din: paine neagra, paste, cereale, mazare, suc de portocale sau vitamine prenatale.
6. Deoarece, adesea, o viitoare mamica nu isi asigura necesarul de vitamine doar din produse alimentare, este bine sa mergi la medic pentru a-ti prescrie vitamine prenatale.
7. Daca ai fost diagnosticata cu anemie, trebuie sa rezolvi aceasta problema inainte de a concepe un copil. Mergi la medic pentru a-ti prescrie o dieta corespunzatoare si suplimentele de fier de care ai nevoie.
8. Incearca sa reduci la minim consumul de cofeina.
9. Nu trebuie sa consumi alcool, nici macar ocazional. Daca esti fumatoare, renunta la acest viciu.
10. Nu sta in preajma substantelor chimice. Daca ai pisicuta, lasa pe altcineva sa se ocupe de schimbarea litierei cu nisip.
11. Nu ai voie sa faci sauna sau bai fierbinti. Dusurile sunt cele mai recomandate pe timpul sarcinii.
12. Stabileste-ti un program de exercitii permise in timpul sarcinii. Sportul te va ajuta sa ai o sarcina usoara si sa nasti mult mai usor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu