Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's

Fiind un tratament pentru acnee ce contine vitamina A sintetica, Accutane este legat de defecte congenitale, inclusiv retard mintal.

Inainte de a procrea, trebuie sa incetati utilizarea tratamentului cu Accutane si sa intrebati medicul curant daca nu exista un medicament mai sigur, deoarece acesta poate produce defecte in primele saptamani de sarcina.

Pe durata tratamentului cu antibiotice, se poate impiedica ovulatia, datorita modificarii mucusului uterin.

Folosirea antidepresivelor in timpul sarcinii, va poate modifica ciclul menstrual, suprimandu-va temporar fertilitatea, dar poate duce si la cresterea riscului de defecte congenitale la copil. Deoarece nu aflati imediat ca sunteti gravida, incercati sa renuntati la antidepresive sau sa gasiti o solutie terapeutica mai sigura inainte de a procrea.

Este neclar cum medicamente cum ar fi Diazepamul (Valium) si Alprazolam (Xanax) afecteaza fertilitatea, dar, si unele antidepresive, dau un risc crescut de defecte congenitale, la administrare in primul trimestru de sarcina. Pentru acest motiv, este intelept sa evitati pe cat posibil anxioliticele in momentul cand incercati sa ramaneti gravida.
Create pentru a "usca" mucoasa hiperreactiva din gatul si nasul dumneavoastra, antigripalele si remediile pentru guturai pe baza de antihistaminice va pot ingrosa sau usca mucusul colului uterin, ceea ce face foarte dificila traversarea acestuia de catre spermatozoizi.

Cremele si unguentele ce contin corticosteroizi sunt folosite pentru a indeparta roseata, inflamatia, si mancarimea din unele boli de piele. Aceste produse pot cauza aparitia ciclurilor menstruale neregulate, in functie de medicamentul folosit si de cantitatea acestuia.

Medicamentele anti hipertensiune arteriala. Diureticele antialdoseronice care contin spironolactona (Aldactone) pot perturba ciclurile menstruale.

Ibuprofenul. Antialgicele ca Advil si Aleve pot perturba uneori ovulatia , mai ales daca le luati in mod regulat. Sfatul specialistilor pentru cazul in care luati medicamente pentru fertilitate sau daca incercati fara succes sa ramaneti insarcinata, este administrarea de acetominofena (Tylenol).

Sursa: www.copilul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu