Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's

In marea lor majoritate sunt infectii dobandite inainte de sarcina sau fac parte dintre infectiile la care femeia nu a fost in prealabil imunizata (prin vaccinare sau autoimunizare dupa boala infectioasa).

Tipuri de infectii

Exista mai multe infectii materne si sindroame ale nou-nascutilor, avand drept cauza atat virusuri cat si bacterii, care pot afecta sever mama si fatul. Ele au fost grupate initial sub formula de TORCH, iar in 1993, prin adaugarea sifilisului in prima pozitie a listei, devine STORCH :
S - Sifilis
T - Toxoplasma
O (altele) - Rujeola (pojarul), Gonoreea, Chlamidia trahomatis, Tuberculoza, Varicela, Streptococul de grup B
R - Rubeola
C - Citomegalovirus
H (grup) - Herpes virus, Hepatita tip B, HIV, Virusul Papiloma Uman, Parvovirusi umani (5 tipuri de afectiuni).

Tratament

Descoperirea si tratamentul acestor afectiuni este ideal a se face inainte de sarcina. In general, o femeie care a avut multiple infectii si afectiuni genitale trebuie sa se adreseze medicului de familie si medicului ginecolog, iar acestia stabilesc prin anamneza care sunt factorii de risc personali si pot cere analize tintite pentru aceste infectii.
Datorita programelor de vaccinare, rujeola a devenit destul de rara, dar persoanele care nu au fost vaccinate sau nu au facut boala in timpul copilariei sunt expuse riscului de imbolnavire.
Pentru infectiile cu tuberculoza, sifilis, herpes, HIV, Papiloma virus, hepatita B este necesara testarea grupelor de risc: personalul medical, angajati ai sanatoriilor, caselor de copii, laboratoarelor, cei care au contact cu sange uman sau produse din acesta.
Citomegalovirusul este una dintre cele mai frecvente cauze de infectii la nou-nascut si poate avea urmari severe asupra acestuia. La femeile care nu au fost imunizate inainte de sarcina, vaccinarea nu s-a dovedit pana acum eficace si singura metoda este de a evita imbolnavirea in timpul sarcinii, mai ales prin contactul cu copiii din colectivitati (a caror saliva si urina sunt contaminant.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu