Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's

Mai mult discretia exagerata decat lipsa timpului le determina pemulte femei sa neglijeze anumite probleme ginecologice cu care seconfrunta. Femeia prezinta o scurgere vaginala fiziologica (adicanormala), cu origine dubla, vaginala si cervicala. Cresterea cantitativaa acesteia sau modificarea ei calitativa definesc leucoreea.
Etapele si varstele la care apar aceste scurgeri. se pot diferentia in functie de perioada incare apar:

La fetita:
a) se poate intalni o scurgere vaginala accentuata in perioada pubertatii,care este normala;
b)poate aparea vulvovaginita cu germeni banali prin contaminare de la parinti, din cauza folosiriiacelorasi obiecte de igiena si a aceleiasi lenjerii.

La femeia adulta:
a) vaginita tricomaniazica, care poate fi recunoscuta dupa o scurgereverziu-cenusie si urat mirositoare;
b) moniliaza vaginala determinata de Candida albicans, care determinaaparitia unei scurgeri albicioasa, grunjoasa, sub forma de depozite;
c) infectii acute cervicale sau vaginale cu diferiti germeni: gonococ,stafilococ, colibacili, etc.;
d) vaginite reactionale la corpi straini intravaginali, solutiidezinfectante sau lubrifianti;
e) leziuni cervicale cronice determinate de leziuni cervicale (pana lacarcinomul in situ) sau secretia crescuta a glandelor cervicale.

La femeia gravida:
a) exista o secretia vaginala fiziologica (adica normala) numitahidroree;
b) este predispusa la infectii vaginale, in special cea candidozica sicea parazitara.

La femeia in menopauza:
- exista o secretie foarte scazuta de estrogen,ceea ce determina involutia epiteliului vaginal cu atrofia mucoasei,ceea ce predispune la diverse infectii.

Tratamentul se face in functie de cauza. De aceea este indicata oconsultatie ginecologica, si efectuarea unui examen bacteriologic alsecretiei vaginale si insamantare pe culturi cu efectuarea antibiogramei,pentru a determina cu exactitate antibioticul potrivit pentru tratementulinfectiei respective. Mentionez faptul ca tratamentul este in majoritateacazurilor foarte simplu si cu rezultate bune, constand in spalaturivaginale si aplicatii locale de ovule sau creme cu antibiotic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu