Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's

Sangerarea datorata implantarii embrionului

Poate avea loc cand embrionul se implanteaza in uter, de la 7-10 zile pana la 9 saptamani de la conceptie. Sangerarea e mica, tine 1-2 zile, iar sangele are culoarea bruna. Daca nu resimti durere, nu trebuie sa te ingrijorezi.

In cazul in care apar dureri si crampe, atunci sangerarea poate indica o amenintare de avort. Aceste manifestari nu progreseaza intotdeauna, dar, preventiv, trebuie sa mergi imediat la doctor.

Organismul n-a uitat de ciclul menstrual

Petele de sange reprezinta, de departe, cel mai comun tip de sangerare in sarcina. De regula, dureaza 1-2 zile, iar sangele este de culoare maronie. Apar des intre 4 si 8 saptamani, de obicei in jurul datei in care ar fi trebuit sa inceapa ciclul menstrual.

Sangerarea datorata placentei

Cand se formeaza fatul, atunci se formeaza si placenta, "casa fatului". In multe cazuri "se tese" o placenta mai mare decat ar avea nevoie fatul si atunci partea de placenta care este in plus se strange, moare si se elimina. Pentru ca este lipita de uter, cand se desprinde si se elimina, rupe unele vase de sange si, prin urmare, poate provoca o sangerare.

Cateodata, partea de placenta in exces creeaza un cheag aproape de sacul amniotic - acesta se cheama hematom si poate cauza o sangerare fara dureri, intre a 6-a si a 12-a saptamana. Sangele din hematom poate fi maroniu sau rosu proaspat. De obicei, nu apar probleme. Daca sangerarea dureaza mai mult de cateva zile, devine abundenta sau se repeta, atunci ar trebui sa mergi la doctor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu