Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's

O intrebare care a invadat forumurile mamicilor de la noi si din afara este daca laptopul afecteaza fertilitatea sau o posibila sarcina. Raspunsurile specialistilor, desi relativ ambigue, pot ajuta la intelegerea mai buna a acestei probleme.

In cazul femeilor, raspunsul legat de fertilitate este simplu: laptopul nu afecteaza in niciun fel fertilitatea femeilor.

Pentru ca surse externe sau caldura de la laptop sa afecteze fertilitatea unei femei, acestea ar trebui sa fie foarte intense, insa nivelul de caldura emis de un laptop este destul de scazut si cumulat cu faptul ca ovulele sunt produse in ovare, care sunt localizate in interiorul corpului unei femei, sunt sanse ce tind spre 0 ca acestea sa aiba vreun efect.

Acelasi lucru se poate spune si despre riscul ca laptopul sa afecteze sarcina. Din studiile efectuate se pare ca laptopul nu afecteaza sarcina in niciun fel deoarece nu emite radiatii ionizate.

In cazul fertilitatii barbatilor insa, raspunsul este mai complicat. Sperma este produsa in testicule, ce se afla in scrot. Deoarece scrotul este in exteriorul corpului, acesta este mai vulnerabil la caldura din surse externe.

Conform unui nou studiu efectuat de departamentul de urologie al Universitatii New York din Stony Brook, fertilitatea masculina ar putea fi afectata de tinerea unui laptop pentru un timp indelungat pe genunchi.

De mult timp specialistii au atras atentia asupra pericolului pe care il reprezinta cresterea temperaturii la nivelul scrotului care poate altera sperma.

Exista mai multi factori care pot duce la cresterea temperaturii la nivelul scrotului ca baile fierbinti, saunele si chiar chilotii foarte stramti.

Mai nou, pe langa factorii mai sus enumerati se numara si laptopul, conform unui studiu la care au participat 29 de voluntari sanatosi, cu varste intre 21 si 35 de ani. Cercetatorii au efectuat o serie de masuratori ale temperaturii de la nivelul scrotului voluntarilor in timp ce acestia lucrau pe un laptop asezat pe genunchi.

Dupa un sfert de ora de utilizare temperatura testiculelor a crescut cu un grad, iar dupa mai multe ore cu 3 grade Celsius. Rezultatele variaza si in functie de pozitia utilizatorului, cat si de temperatura interna a aparatului.

Desi este nevoie de mai multe teste pentru a da un raspuns definitiv, specialistii recomanda precautie in folosirea laptopului asezat pe genunchi in cazurile cuplurilor care incearca sa aiba un copil.

Sursa: www.copilul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu