Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's

Majoritatea medicilor recomanda ca repetatrea testului sa aiba loc la 48 de ore de la primul test, in cazul unui rezultat negativ sau incert.

De ce repeti testul de sarcina? Daca rezultatul testului de sarcina din urina este pozitiv, trebuie sa consulti medicul pentru confirmarea sarcinii printr-un examen clinic si un test de sarcina facut din sange.

Informatiile oferite de testele de sarcina ce se gasesc in farmacii nu pot pune cu exactitate diagnosticul de sarcina, nici daca sunt efectuate in prima zi in care femeia trebuia sa fi avut sangerarea menstruala.
Stim bine ca fiecare femeie este unica in felul sau si astfel testele de sarcina pot fi inexacte datorita variabilitatii proceselor fiziologice care contribuie la procreere: un ciclu menstrual neregulat, ritmul variabil in care se declanseaza ovulatia, timpul in care embrionul se nideaza in peterele uterin.

Nidarea oului se produce in medie la 9 zile de la fecundare, putand varia intre 6-12 zile- astfel ca, un test facut in aceasta fereastra de timp ce trece pana cand embrionul se lipeste de mucoasa peretelui uterin nu poate stabili cu certitudine prezenta sau absenta sarcinii.

Lipsa de precizie a testelor vine tocmai din faptul ca ele sunt gandite si functioneaza dupa un standard in care se incadreaza majoritatea femeilor, si daca nu corespunzi acelui standard pot aparea rezultate fals pozitive sau fals negative.

Indiferent daca testul de sarcina efectuat din urina a iesit pozitiv sau negativ, este bine ca pentru linistea ta sa repeti testul, si daca rezultatul se mentine este obligatoriu sa consulti medicul, care va recomanda un test de sarcina sanguin pentru a stabili cu exactitate daca esti insarcinata.

Testul de sange trebuie insotit de un examen clinic ginecologic (tuseu vaginal) si de efectuarea unei ecografii (aceasta poate sa sesizeze prezenta unei sarcini dupa primele 2 sapatamani sau poate sesiza o sarcina extrauterina).

Este bine sa cunosti semnele si simptomele unei sarcini pentru ca doar corelandu-le cu celelalte date (testele de sarcina, examenul clinic) exactitatea diagnosticului va fi de 100%. Dar totodata, incearca sa nu devii obsedata de ideea de a fi sau insarcinata. Uneori subconstientul lucreaza si, chiar daca nu esti insarcinata, ai tendinta sa iti inchipui ca ai acele semne si simptome caracteristice sarcinii.

Sursa: www.kidz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu