Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's

Dieta anti-candidoza: alimente de evitat

Si care crezi ca ar fi cea mai proasta alegere pe care ai putea-o face? Bineinteles ca zaharurile rafinate. In cantitati ridicate, acestea agraveaza simptomele candidozei. Nu te gandi ca trebuie sa tii un regim strict, insa este foarte important sa faci o selectie a alimentelor consumate. Daca produsul pe care l-ai ales are un continut ridicat in zaharuri sau amidon rafinat nu-l consuma daca ai probleme cu candidoza. In schimb, concentreaza-te mai bine asupra alimentelor bogate in fibre, insa sa fie cu un continut scazut de zahar.


Fara glucoza!

Atentie si la "verisorii" glucozei! Daca te uiti la lista ingredientelor si apare dextroza, maltoza, glicogen, sucroza, galactoza, sorbitol, manitol sa stii ca sunt pe aceeasi strada cu glucoza si trebuie sa le eviti. De asemenea, incearca sa limitezi pe cat posibil numarul linguritelor de zahar granulat alb si brun, zahar praf si miere. Toate acestea ridica rapid nivelul glucozei din sange, "aprovizionand" in permanenta ciuperca Candida Albicans si favorizand dezvoltarea ei.


Fara carbohidrati!

Printre alimentele bogate in carbohidrati si pe care trebuie sa le eviti se numara: painea, orezul alb, pastele, biscuitii, cereale pentru micul dejun, cartofii, fructele uscate, fructele, fasolea, legumele cu pastai si mierea.


Fara fructe!

Acestea contin zaharuri naturale care stimuleaza dezvoltarea infectiei. Nu consuma fructe conservate, congelate si uscate. Nu consuma portocale si suc de portocale. Nu consuma pepene, in special cantalup.


Fara gluten!

Unele diete anti-candidoza sugereaza eliminarea alimentelor care contin gluten, o proteina care se gaseste in grau, secara si orz. Expertii sustin ca glutenul poate cauza diverse probleme digestive la anumite persoane. Un alt motiv pentru care este blamat glutenul se refera la faptul ca impiedica procesul de digestie si inhiba dezvoltarea culturilor probiotice (bacterii bune).


Alte alimente la care trebuie sa fii atenta

  • drojdia si produsele care contin drojdie;
  • otetul si produsele care contin otet: maioneza, ketchup, sosurile din comert, mustar, sos de soia, muraturi, masline verzi;
  • ciupercile;
  • alunele, untul de arahide si fisticul;
  • alcoolul;
  • cafeaua, ceaiul negru, cidru;
  • branza cu mucegai si procesata;
  • produsele din carne procesata, afumata, sarata: somon afumat, hering (in saramura), carnati, sunca, crenvursti, pastrama, salam, etc.

Ce alimente sa consumam?

1. Legume cat incape. Unele legume au proprietatea de a inhiba dezvoltarea infectiei: usturoiul, ceapa, varza, broccoli, gulia. Legumele cu mult amidon, cum sunt cartofii trebuie sa le eviti in aceasta perioada;

2. Proteine. Mesele bogate in alimente proteice sunt o alegere excelenta. De aceea, include in regimul tau: carnea de vita, pui, peste, ouale;

3. Iaurturi. Iaurturile care contin culturi lactice (probiotice) lupta impotriva candidozei. Asadar, ai liber la ele si consuma cat mai multe pentru ca ajuta organismul in lupta impotriva candidei;

4. Oleaginoase. Sunt bogate in proteine si impiedica dezvoltarea ciupercii;

5. Orez. Este indicat cel brun sau salbatic;

6. Tarate de ovaz;

7. Alge verzi. Spirulina si clorela sunt dintre cele mai vechi organisme de pe pamant si foarte eficiente in tratarea candidozei. Expertii au descoperit ca aceste alge refac echilibrul natural al microflorei din tractul digestiv si intaresc sistemul imunitar.

Candidoza este o afectiune care apare din cauza unei ciuperci microscopice numita Candida Albicans. Este una dintre cele mai frecvente infectii genitale la femei si destul de rar intalnita la barbati. Aceasta ciuperca face parte din flora intestinala, controlata de microorganismele cu rol de protectie (Lactobacilus) si de sistemul imunitar. Ea traieste in gat, gura, tractul intestinal, vagin, dar in cantitati mici.

Cand microorganismele de protectie sunt distruse de actiunea antibioticelor sau cand sistemul imunitar este slabit, ciuperca este scapata de sub control si cauzeaza infectia numita candidoza.

Dintre factorii de risc care ar putea favoriza aparitia candidozei se numara: folosirea contraceptivelor orale; folosirea steroizilor; folosirea medicamentelor pentru ulcer; antibioticele administrate frecvent; un regim alimentar bogat in zaharuri; sarcina si diabetul.

Conform statisticilor, 3 din 4 femei se confrunta cu candidoza vaginala cel putin o data de-a lungul vietii. Multe femei se plang ca nu au scapat de aceasta afectiune dupa ani de tratament. Motivele sunt multiple si nu este suficient sa tratam boala, ci trebuie sa determinam cauzele care au dus la aparitia si recidiva ei. Identificarea factorilor se poate face impreuna cu medicul specialist, de aceea un control ginecologic este obligatoriu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu