Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's

Exista anumite indicii din partea corpului ca esti insarcinata, chiar inainte ca testul de urina sa iti confirme acest lucru.

Urinare frecventa

De vina sunt hormonii de sarcina. La scurt timp dupa conceptie, placent incepe sa secrete hormonul HCG (gonadotropina corionica umana) care, la randul lui, contribuie la cresterea volumului de sange din pelvis, ceea ce iti va da senzatia de urinare.

Acest simptom este normal in sarcina si va dura pana la sfarsitul primului trimestru de graviditate si va reveni in ultima parte a sarcinii, cand bebelusul tot mai mare va apasa pe vezica urinara.

Durere de cap si stare de greata

Desi este numita greata de dimineata, starea de rau insotita uneori si de migrene poate aparea la orice ora din zi sau chiar seara. Sunt multe teorii privitoare la cauzele starii de greata, dar cele mai vehiculate sunt catitatea scazuta de glucoza din sange si hormonii de sarcina care irita stomacul.

Starea de greata de dimineata poate fi severa atunci cand nu ai mancat multe ore sau dupa ce ai dormit foarte mult timp, iar nivelul de glucoza din sange este scazut. Pentru a evita starile de rau trebuie sa mananci putin si des. Cele mai indicate alimente sunt orezul si cerealele, in timp ce mancarurile grase, cum ar fi cartofii prajiti, amplifica starea de rau.

Schimbari ale sanilor

Inca din primele zile ale instalarii sarcinii, corpul tau incepe sa se pregateasca pentru alaptare. Acest lucru face ca sanii sa devina mai sensibili la atingere. Mai poti observa o mancarime usoara in jurul sfarcurilor. Pe parcursul sarcinii sanii se vor mari si s-ar putea sa ai nevoie de un sutien cu o marime mai mare in primul trimestru.

Oboseala

La scurt timp dupa conceptie, nivelul progesteronului creste. Cum acest hormon are un efect sedativ, nu este de mirare ca vei simti nevoia sa dormi tot mai des. La inceputul sarcinii metabolismul se va accelera pentru a ajuta embrionul sa creasca, fapt care iti va accentua starea de oboseala.

Nu te sfii sa dormi ori de cate ori de simti obosita, pentru ca dupa ce vei naste, nu prea vei mai avea timp sa te odihnesti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu