Cateve optiuni alternative iti ofera posibilitatea de a reduce nivelul hormonilor estrogeni in mod natural. Scopul este de a impiedica sau de a elimina necesitatea histerectomiei.
Elimina stresul!
Pentru femeile cu fibrom uterin tratamentul se concentreaza mai ales pe reducerea starii de stres. Acest fapt este vital deoarece poate intrerupe eliberarea ovulelor in proces numit ovulatie, iar cand acest proces nu are loc, nivelul organismului de estrogen ramane ridicat, precipitand dezvoltarea fibromului.
Medicina iti ofera terapii care te invata sa te relaxezi pentru a reduce nivelul stresului; acestea includ:
- vizualizare creativa;
- medicatie;
- yoga (incluzand exercitii de respiratie);
- terapia prin dans;
- hipnoterapia (terapia prin somn).
Iata un exemplu de exercitiu de relaxare prin respiratie care poate fi o parte si din exercitiul prin vizualizare creativa:
-poarte haine lejere, si stai relaxat pe un scaun confortabil;
-incet inchide ochii, dupa care respira adanc si incet;
-cand expiri, imagineaza-ti efortul de a elibera tensiunea din organism cu fiecare respiratie;
-cand inspiri, imagineaza-ti ca iti inzestrezi organismul cu aer racoritor si energie.
Hidroterapia pentru fibromul uterin
Hidroterapia orientata in partea de jos a abdomenului stimuleaza circulatia sangelui, care elibereaza nutrienti si alte substante benefice in celule si curata produsele nefolositoare. Aceste tratamente pot, de asemenea, sa prevada cauzele durerii.
Uleiul de piper negru, facut din planta de piper in diferite concentratii, este aplicat in partea de jos a abdomenului, deoarece acesta contine o substanta care accelereaza actiunea celulelor importante pentru sistemul imunitar.
Terapia alimentara
Potrivit terapiei nutritionale, dieta si suplimentele pot stabili sau chiar scadea nivelul de estrogen din organism. Astfel, dieta si suplimente este necesara pentru reducerea unor simptome ale fibromului uterin.
Unul dintre rolurile ficatului este sa inhibe cantitatea de estrogeni. In consecinta, dieta ar trebuie sa ii permita ficatului sa iti indeplinesca functiile, deci sa nu includem alimente care ingreuneaza misiunea acestui organ.
Alimente pe care sa le eviti: zahar, carne, oua, produse lactate, alcool, cafeina.
Carnea si produsele lactete pot fi o sursa de hormoni (inclusiv estrogeni) pentru organism. Deoarece aceasta contin cantitati ridicate de grasimi si estrogenul este stocat in celulele grase, aceste alimente pot provoca si alte afectiuni femeilor cu fibrom uterin.
Astfel, trebuie sa consumi legume si fructe, cereale integrale, alune, si seminte crude. De asemenea, ar trebui sa adopti o dieta ridicata in fibre si cu putine grasimi.
Totodata, vitamina B este recomandata pentru ca ajuta ficatul. Aceasta poate fi obtinuta din alimente precum: linte, orez brun sau din suplimente. In particular, vitamina B6 inlatura estrogenul din organism.
Alte terapii
1. Acupresura
2. Medicina naturista - cateva plante care pot usura simptomele fibromului uterin: cirese salbatice, afine.
3. Homeopatia - remediile pe termen scurt care amelioareaza simptomele pot fi extrem de eficiente, dar este necesar si un diagnostic dat de un profesionist pentru ca tratamentul sa fie pe termen lung.
4. Detoxifierea - tratament care elimina toxinele si previne unele organe (cum ar fi ficatul) sa fie suprasolicitate. Aceste terapii sunt indicate si in tratarea costipatiei sau hemoroizilor, afectiuni care au legatura cu fibromul uterin.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu