Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's

Simptomele pot fi severe, dar nu e cazul sa te sperii. Problema se rezolva definitiv cu tratament adecvat. Ca sa te feresti data viitoare, citeste mai departe si afla care sunt cauzele neplacerilor!
Cistita este o inflamatie a vezicii urinare, declansata de patrunderea unor germeni în vezica urinara. Este o afectiune frecventa, aproape toate femeile sufera de cistita la un moment dat. In schimb, este destul de rar întalnita la barbati. De ce? Uretra, canalul prin care urina este eliminata din vezica, este mai scurta la femei decat la barbati. Prin urmare, agentii patogeni care se pot afla în zona anala sau genitala nu au de parcurs un drum prea lung pana la vezica. Astfel se explica de ce peste 90% dintre cazurile de cistita sunt provocate de Escherichia coli, o bacterie întalnita în colon si rect.
50% dintre femei se confrunta, la un moment dat pe parcursul vietii, cu inflamatia vezicii urinare.

Frigul favorizeaza cistita
De cum s-a instalat, apar si primele semne care sa-ti dea de gandit. N-ai cum sa nu-ti dai seama ca o ai - afectiunea se manifesta prin dureri la urinare, usturimi, urina tulbure, cresterea numarului de urinari zilnice, pierdere involuntara de urina, dureri suprapubiene, dureri lombare joase. Uneori, se poate observa si prezenta unor picaturi de sange în urina. Daca apare si febra, înseamna ca deja exista o infectie mai serioasa a cailor urinare. Cele mai predispuse la cistita sunt femeile tinere, active sexual, femeile însarcinate sau cele care au intrat la menopauza. Modificarile hormonale, igiena locala precara, raporturile sexuale frecvente, frigul sau constipatia favorizeaza aparitia afectiunii. De multe ori, cistita apare in urma unui contact sexual. În timpul actului sexual, bacteriile care sunt prezente frecvent în zonele inferioare uretrale si vaginale
se deplaseaza catre vezica. De obicei, organismul elimina bacteriile prin urinat, dar, cand nu reuseste, se declanseaza cistita. La barbati, afectiunea apare de multe ori ca urmare a cresterii în dimensiuni a prostatei. Simptomele sunt mult mai usoare în cazul barbatilor, si boala poate chiar sa treaca neobservata.
Diagnosticul corect
Cistita nu e o boala periculoasa, dar, netratata, poate duce la infectii renale grave. Uneori, însa, cistita poate fi complicatia unor afectiuni periculoase, cum ar fi tumorile pelviene sau tuberculoza. Pentru diagnosticarea cistitei, medicul recomanda analiza unei probe de urina. În unele cazuri, desi exista simptome ale cistitei, analizele de laborator pot arata lipsa infectiei. Afectiunea este cauzata atunci de sensibilizarea crescuta a mucoasei, în conditii de stres. Tratamentul recomandat in cazul cistitei este pe baza de antibiotice. Poate fi folosita o schema de tratament de trei zile în cazul femeilor tinere, active sexual, sau o varianta de tratamentstandard de sapte-zece zile,
Ce trebuie sa stii despre cistita
indicata pentru femeile însarcinate, varstnici, copii, barbati, persoane cu infectii de tract urinar recurente, diabetici. Simptomele se amelioreaza de obicei dupa 48 de ore de la începerea tratamentului. Atentie! Daca infectia reapare, nu te trata singura acasa, pe baza tratamentului anterior. Mergi la medic, acesta iti va prescrie medicamentele potrivite, doar in urma analizelor de urina pe care le vei face.
Stiai ca?
Stresul, constipatia, consumul de cafea sau de alimente cu E-uri, efortul prelungit sau diabetul favorizeaza instalarea cistitei?
Masuri la indemana
Ca sa nu afli niciodata cat de neplacute sunt simptomele acestei afectiuni, tine cont de sfaturile noastre:
Consuma zilnic multa apa si sucuri naturale pentru a curata vezica urinara si uretra. Minimum doi litri de lichide pe zi, zic specialistii, pentru ca odata cu ele vei elimina si bacteriile responsabile de aparitia cistitei;
Poarta lenjerie intima de bumbac, nu foarte stramta;
Spala-te de fiecare data înainte si dupa un contact sexual;
Fereste-te de frig, în special în perioada menstruatiei. Evita sa mergi desculta pe gresie si sa porti pantaloni cu talia foarte joasa.
Tratamente alternative
Consuma cate o lingurita de tinctura de coacaze negre, de trei ori pe zi.
Ceaiul de galbenele, ienupar, sfecla, patrunjel, marar sau urzica ajuta la vindecarea infectiei si calmarea simptomelor. Bea doua-trei cani de ceai pe zi.
Sucul de afine este un vechi remediu pentru tratarea infectiilor urinare. Afinele contin substante antibacteriene, care actioneaza în special împotriva Escherichia coli, unul dintre germenii care determina aparitia cistitei. Ca sa previi sau sa tratezi, bea 100 ml suc de afine, zilnic, timp de 10 zile.

3 comentarii:

Unknown spunea...

Simt nevoia sa multumesc pentru acest blog. Si pentru informatiile medicale si pentru starile de spirit prezentate in care ma regasesc, din pacate.

Facand si eu parte din blogosfera de aproape 3 ani - http://avenir.ro/calator/ - imi permit sa te tutuiesc. Daca te deranjeaza, nici o problema, revin la o adresare protocolara. Oricum, in viata reala tutuiesc foarte greu persoanele.

In fine, esti medic in Bucuresti? Dupa 4 ani si 4 medici, dintre care 3 m-au dezamagit parca ma gandesc sa mai caut unul. M-am hotarat si sa merg in vara asta la Sovata asa ca presiunea de a gasi un medic nu este foarte mare...

Imi este imposibil sa postez comentariul. Pe primul, in care scrisesem mult mai mult l-am si pierdut.

Asa ca apelez la contul sotului meu...

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

La primii medici m-am dus la recomandarile calduroase ale prietenelor sau rudelor, nu i-am ales dupa ureche cum s-ar putea crede. Dupa ce am ajuns la concluzia ca prima doctorita este prea tanara si lipsita de experienta pentru ca nu mi-a dat nici un tratament, desi 2 analize hormonale imi iesisera incredibil de prost, am optat, dupa aproape 1 an in care sarcina mult dorita nu a venit, pentru un doctor batran, gandindu-ma ca are experienta. Mi-a dat un tratament bun, dar prescris gresit si astfel cu efecte exact contrare. Mi-au trebuit 7 luni sa ma clarific despre asta.
Apoi m-am dus la o doamna care avea atatia pacienti, incat niciodata nu stia cine sunt si ce probleme am si ce tratament mi-a prescris, desi am facut o stimulare cu monitorizare aproape zilnica...

Trimiteți un comentariu