Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's

Daca simti ca te cuprinde panica, nu dispera! Suntem cu tine din prima clipa!

Pot sa inving greata?

Chiar daca medicul te linisteste spunandu-ti ca este normal sa-ti fie un pic de greata in primele trei luni si ca ea se datoreaza unei bune functionari a hormonilor de sarcina, tie ti s-a urat de diminetile "debordante"! Iata cateva remedii simple care te-ar putea ajuta:
  • mananca putin si des (previi instalarea hipoglicemiei - prietena buna cu greata);
  • rontaie un biscuit imediat cum te trezesti, inainte sa te dai jos din pat;
  • consuma multe lichide. Apa minerala acidulata taie greata;
Cand greata isi va arata coltii, arunca-i in fata ceva acru (o muratura sau o felie de lamaie) sau sarat. Daca incercarile tale nu au dovedit-o, doar timpul va lucra in favoarea ta: greata va disparea la inceputul trimestrului II (prin saptamanile 12-14).
Daca insa situatia se inrautateste si incepi sa te deshidratezi pentru ca stomacul tau respinge orice aliment, solid sau lichid, anunta-ti medicul. Daca e nevoie, poti fi hranita prin perfuzie, o zi sau doua, pana cand se calmeaza lucrurile.

Durerile abdominale ma sperie!

Nu trebuie sa treci cu vederea durerile intense ale abdomenului inferior, asociate cu dureri puternice de sale si scurgeri vaginale - aceasta asociere semnifica de cele mai multe ori pericolul pierderii de sarcina. 15-20% din totalul sarcinilor se pierd in primele trei luni prin avort spontan (inainte de 28 de saptamani).
Dar nu orice sangerare sfarseste prin avort - 30% dintre femeile insarcinate au, la un moment dat al sarcinii, sangerari vaginale, insa mai mult de jumatate din ele pot fi controlate si nu pun in pericol sarcina.

O sa fiu prea receptiva la dorintele iubitului meu?

Testosteronul este cel care iti va creste apetitul sexual si, de aici, receptivitatea crescuta la "avansurile" partenerului tau. Nivelurile crescute de estrogeni si progesteron determina o mai buna irigare a zonelor erogene (vulva, sani), lucru care te face mult mai excitabila.
Mintea iti este mai "relaxata" si pentru faptul ca nu trebuie sa-ti mai faci griji legate de contraceptie. Toti acesti factori se insumeaza si duc la o viata de cuplu "plina de bucurii"! Daca in primul trimestru nu ai discutat deschis cu medicul aceasta problema delicata, lasa rusinea la o parte si intreaba-l despre contraindicatiile actului sexual in sarcina. 

Ce analize se fac in lunile "mari"?

Teste de sange, un sumar de urina si o ecografie. Testele de sange sunt cele uzuale si sunt aceleasi ca si in primul trimestru: hemoleucograma (numaratoarea celulelor sanguine), glicemia (cantitatea de zahar din sange), teste pentru aprecierea functiei renale (uree, creatinina).
Urina este si ea testata pentru glucoza (existenta ei in urina este semn de instalare a diabetului gestational) si proteine (semnifica o functionare anormala a rinichilor, cauzata de cele mai multe ori de tensiunea arteriala crescuta - preeclampsie). De asemenea, sunt cautate si infectiile genitourinare, prin culturi din urina si secretii vaginale.

Ce trebuie sa stiu despre contractiile timpurii?

Nasterea la termen se produce intre 38 si 42 de saptamani. Nasterile declansate inainte de 37 de saptamani (10% din totalul nasterilor) sunt premature si constituie principala cauza de deces la nou-nascuti.
Travaliile premature pot incepe "silentios" si de foarte multe ori debutul lor nu este luat in serios. Exista anumiti factori de risc care predispun la nasteri premature: sarcina multipla, placenta praevia, avorturi terapeutice multiple, nastere prematura in antecedente, exces de lichid amniotic, anomalii ale colului si uterului.
Dar cele mai multe femei care nasc prematur nu au nici un factor de risc, asa ca fii vigilenta si anunta-ti medicul daca recunosti aceste simptome (nu este obligatoriu sa le ai pe toate):
  • contractii uterine nedureroase si neregulate;
  • dureri de spate;
  • crampe abdominale;
  • crampe suprapubiene asemanatoare durerilor menstruale;
  • presiune in zona perineala (intre anus si vulva);
  • cresterea secretiei vaginale.
Comments: (0)

Daca vrei baiat...

Se zice ca daca vrei sa faci baiat, trebuie sa tii cont de unele lucruri... distractive. Nu e deloc complicat. Iata cum spun specialiștii ca ar trebui sa se schimbe stilul tau de viata și obiceiurile: in primul rand introdu in alimentatia ta zilnica alimentele sarate (muraturi, de exemplu) și cat mai multa carne roșie.
Urmatoarea indicatie este numai pentru viitorii tatici - consumati bauturi accidulate! Dincolo de meniul zilnic din farfurie, trebuie sa schimbati și... pozitia. Se recomanda sa faceti dragoste in picioare, mai ales cand luna este in patrar. A, mai e ceva! Tineti capul orientat spre nord in momentul conceptiei... De asemenea, e indicat ca tu, mamico, sa dormi pe partea stanga a partenerului. Ce v-am zis, e distractiv, nu?

Daca vrei fata...

Peștele e alimentul de baza pe care trebuie sa-l introduci in meniul tau daca vrei sa faci fetita. Și ciocolata, multa ciocolata! In ceea ce privește pozitiile actului sexual... fetitele sunt mai putin pretentioase. Daca vrei sa fie fetita, e sufi cient sa faceti dragoste dupa-amiaza. Și sa incercati sa fiti impreuna in zilele pare din luna. Nu e greu, important e sa gasiti timp pentru iubire!
Simptomele pot fi severe, dar nu e cazul sa te sperii. Problema se rezolva definitiv cu tratament adecvat. Ca sa te feresti data viitoare, citeste mai departe si afla care sunt cauzele neplacerilor!
Cistita este o inflamatie a vezicii urinare, declansata de patrunderea unor germeni în vezica urinara. Este o afectiune frecventa, aproape toate femeile sufera de cistita la un moment dat. In schimb, este destul de rar întalnita la barbati. De ce? Uretra, canalul prin care urina este eliminata din vezica, este mai scurta la femei decat la barbati. Prin urmare, agentii patogeni care se pot afla în zona anala sau genitala nu au de parcurs un drum prea lung pana la vezica. Astfel se explica de ce peste 90% dintre cazurile de cistita sunt provocate de Escherichia coli, o bacterie întalnita în colon si rect.
50% dintre femei se confrunta, la un moment dat pe parcursul vietii, cu inflamatia vezicii urinare.

Frigul favorizeaza cistita
De cum s-a instalat, apar si primele semne care sa-ti dea de gandit. N-ai cum sa nu-ti dai seama ca o ai - afectiunea se manifesta prin dureri la urinare, usturimi, urina tulbure, cresterea numarului de urinari zilnice, pierdere involuntara de urina, dureri suprapubiene, dureri lombare joase. Uneori, se poate observa si prezenta unor picaturi de sange în urina. Daca apare si febra, înseamna ca deja exista o infectie mai serioasa a cailor urinare. Cele mai predispuse la cistita sunt femeile tinere, active sexual, femeile însarcinate sau cele care au intrat la menopauza. Modificarile hormonale, igiena locala precara, raporturile sexuale frecvente, frigul sau constipatia favorizeaza aparitia afectiunii. De multe ori, cistita apare in urma unui contact sexual. În timpul actului sexual, bacteriile care sunt prezente frecvent în zonele inferioare uretrale si vaginale
se deplaseaza catre vezica. De obicei, organismul elimina bacteriile prin urinat, dar, cand nu reuseste, se declanseaza cistita. La barbati, afectiunea apare de multe ori ca urmare a cresterii în dimensiuni a prostatei. Simptomele sunt mult mai usoare în cazul barbatilor, si boala poate chiar sa treaca neobservata.
Diagnosticul corect
Cistita nu e o boala periculoasa, dar, netratata, poate duce la infectii renale grave. Uneori, însa, cistita poate fi complicatia unor afectiuni periculoase, cum ar fi tumorile pelviene sau tuberculoza. Pentru diagnosticarea cistitei, medicul recomanda analiza unei probe de urina. În unele cazuri, desi exista simptome ale cistitei, analizele de laborator pot arata lipsa infectiei. Afectiunea este cauzata atunci de sensibilizarea crescuta a mucoasei, în conditii de stres. Tratamentul recomandat in cazul cistitei este pe baza de antibiotice. Poate fi folosita o schema de tratament de trei zile în cazul femeilor tinere, active sexual, sau o varianta de tratamentstandard de sapte-zece zile,
Ce trebuie sa stii despre cistita
indicata pentru femeile însarcinate, varstnici, copii, barbati, persoane cu infectii de tract urinar recurente, diabetici. Simptomele se amelioreaza de obicei dupa 48 de ore de la începerea tratamentului. Atentie! Daca infectia reapare, nu te trata singura acasa, pe baza tratamentului anterior. Mergi la medic, acesta iti va prescrie medicamentele potrivite, doar in urma analizelor de urina pe care le vei face.
Stiai ca?
Stresul, constipatia, consumul de cafea sau de alimente cu E-uri, efortul prelungit sau diabetul favorizeaza instalarea cistitei?
Masuri la indemana
Ca sa nu afli niciodata cat de neplacute sunt simptomele acestei afectiuni, tine cont de sfaturile noastre:
Consuma zilnic multa apa si sucuri naturale pentru a curata vezica urinara si uretra. Minimum doi litri de lichide pe zi, zic specialistii, pentru ca odata cu ele vei elimina si bacteriile responsabile de aparitia cistitei;
Poarta lenjerie intima de bumbac, nu foarte stramta;
Spala-te de fiecare data înainte si dupa un contact sexual;
Fereste-te de frig, în special în perioada menstruatiei. Evita sa mergi desculta pe gresie si sa porti pantaloni cu talia foarte joasa.
Tratamente alternative
Consuma cate o lingurita de tinctura de coacaze negre, de trei ori pe zi.
Ceaiul de galbenele, ienupar, sfecla, patrunjel, marar sau urzica ajuta la vindecarea infectiei si calmarea simptomelor. Bea doua-trei cani de ceai pe zi.
Sucul de afine este un vechi remediu pentru tratarea infectiilor urinare. Afinele contin substante antibacteriene, care actioneaza în special împotriva Escherichia coli, unul dintre germenii care determina aparitia cistitei. Ca sa previi sau sa tratezi, bea 100 ml suc de afine, zilnic, timp de 10 zile.